fredag 27 december 2013

Skillnaden mellan betalkort och kreditkort

Det är en skillnad mellan betalkort och kreditkort, även fast den kan verka liten. Här förklarar jag kort skillnaden, eftersom det kan vara bra att veta.

Med ett betalkort betalar du dina varor i butiken och i slutet av månaden får du en faktura på dina inköp. Då gäller det att du har pengar att betala dina inköp för när fakturan kommer. 

Ett kreditkort fungerar på liknande sätt. Du betalar ditt köp i butiken med kreditkortet, får en faktura i slutet av månaden men kan delbetala fakturan. Dock får du betala ränta på den delen du skjuter upp att betala.

Ibland finns det avtal som gör att du inte behöver betala din faktura förrän månaden efter, utan ränta. Dock är principen densamma.

Det trixiga i det hela är att man måste betala för sina inköp efteråt. Jag tycker att man ska undvika allt sådan här i största möjliga mån, eftersom man med stor sannolikhet redan har använt produkten när det är dags att betala. En regel man bör hålla sig till är att se till att lånet/krediten är betald innan varan du köpt är förbrukad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar