tisdag 31 december 2013

Årets börsraket - Josab International

Börsåret 2013 blev ett bra år för de allra flesta som sparar pengar i aktier. Sista dagen som börsen var öppen var igår, måndag, och då var det dags att analysera 2013. Den aktie som utvecklades bäst under 2013 var Josab International som ökade hela 1928 procent!

Vad är då Josab International? Jo, Josab International utvecklar, tillverkar och säljer kemikaliefria vattenreningslösningar. Filtermaterialet heter Aqualite och är ett mineral som finns i den ungerska Ratka-gruvan.

Gruvan ägs av Josabs ungerska dotterbolag och företagets fokus är att skapa anläggningar som kan producera dricksvatten från förorenade sötvattenkällor. Marknaden är främst för producenter av buteljerat vatten, växthusodlare och internationella hjälporganisationer. 

Det var inte förrän i november som aktien tog fart på riktigt, efter att ett Joint Venture avtal signerats med kinesiska Vataple gällande massproduktion av deras produkt. Det här fick aktieägare att få upp ögonen för aktien och därefter har aktien stigit med raketfart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar