lördag 7 december 2013

Det här med Bitcoins...

Ja, det här med BitCoins är ju intressant. Valutan har börja sjunka nu efter att Kina satt stopp för valutan. Trots att det finns mycket skepticism kring valutan verkar det som att den ändå sakta växer i stort sett. Många verkar väldigt positiva till valutan, medan andra är mindre positiva. Frågan är om den kommer klara sig eller inte. Allt hänger på regeringars inställning till den.

I Sverige har genomslaget kanske inte varit så stor som det verkar ha varit i tex USA. Jonsborgs grill i Göteborg är ett av två ställen som den senaste veckan börjat ta emot Bitcoin som betalning. Bar Foxx, ett café på Vasagatan, verkar också ha börjat med sina Bitcoins-köp. 

Eftersom det börjar bli enklare att acceptera Bitcoins som betalning, tror jag ändå att valutan kommer leva ett tag till. Man kan nu acceptera Bitcoins genom att skapa ett konto på blockchain.info (vilket är gratis) och sedan skriva ut en QR-kod så de som vill betala kan scanna denna med sin mobil. Det är ju smidigt!

Om man är intresserad av att köpa Bitcoins så kan man göra detta på tex btcx.se och skapa en plånbok via multibit.org. Jag är dock inte så insatt i hela processen så det kan hända att det finns bättre ställen att hantera sina Bitcoins.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar