måndag 17 mars 2014

Att köpa och sälja bitcoin - vart kan man vända sig?

Det är inte så krångligt att köpa och sälja bitcoin som folk kanske tror. För oss svenskar finns det ett antal alternativ och här ska jag lista upp några av dem.

En hemsida som man kan vända sig till för att köpa och sälja bitcoin är btcx.se. Du sätter in pengar genom att föra över pengar från ditt bankkonto och därför kan det dröja ett tag innan de ser din insättning. Avgiften är omkring 10% och registrerade användare får rabatt (2-4%). Det är företaget Goobit som driver sidan. I skrivande stund verkar inte hemsidan fungera, så vi får hoppas på att det inte är så att de lägger ner eller har tekniska problem. 

My Walletblockchain.info kan man sätta in pengar genom SMS. Dock fungerar detta bara för mindre summor och kostnaden är hög (ungefär den dubbla mot att köpa på annat sätt). En klar fördel är dock att metoden är smidig, smidigare än många andra sidor.

En annan sida där du kan köpa och sälja bitcoin är Safello. Du sätter in pengar via direktbetalning eller bankgiro. Betalar man direkt så går det ganska fort att få sina bitcoin, men via bankgiro kan det dröja ett tag innan de ser din insättning. 

Hos Bitcoin Nordic kan du också köpa bitcoins. Du genomför köpet genom en banköverföring till deras bankkonto (danskt) men du kan också skicka kontanter med posten. Personligen tycker jag inte man ska skicka kontanter via posten, men valet är såklart ditt. Avgiften är 9%.

Det finns några ställen där man kan köpa och sälja sina bitcoins direkt till andra privatpersoner. Kapiton är en av dem, men tar inte emot några insättningar efter strul. Ett annat ställe är FYB-SE som drivs av företaget FYB PTE. Ett ytterligare ställe är LocalBitcoins.com där du själv gör upp med privatpersonen om hur köpet eller försäljningen ska gå till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar