tisdag 17 december 2013

Se över ditt elavtal och tjäna stora pengar på det!

Idag har ca 780.000 svenskar inte tecknat ett elavtal med sin el-leverantör eller har haft ett bundet elavtal som gått ut. Ofta hamnar dessa på ett tillsvidareavtal som el-leverantören tjänar stora pengar på. SVT har låtit Energimarknadsinspektionen göra en undersökning kring detta och det visar sig att elbolagen gjort en extra vinst på nära 1,3 miljarder kronor de senaste 12 månaderna. Stora förloraren är ju såklart kunderna.

År 2008 var prisskillnaden mellan de som hade ett vanligt elavtal och dem som hade tillsvidareavtal i genomsnitt 5 procent medan i dag skiljer det runt 30 procent. Många kunder betalar alltså mycket mer i elektricitet än vad de annars skulle behöva, helt i onödan.

Det gäller alltså att hålla koll på sina el-avtal och det är bra att gå igenom sina försäkringar och el-avtal en gång per år. På så sätt minskar man risken att betala för mycket samtidigt som man blir insatt i nya regler och villkor. Det kanske inte är det roligaste man kan tänka sig göra på sin fritid, men desto roligare blir det när man får pengar över till annat som är mer roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar