lördag 4 januari 2014

Kanske den bästa studentbanken

Är du student, eller funderar du på att bli? Då kan det vara smart att undersöka vilken bank som passar dig bäst under studenttiden.

Det är faktiskt så att studenter mellan 18 och 26 år är eftertraktade på banken. Du kan vara en potentiell kund för lång tid efter du studerat. Genom att sätta in dina pengar från CSN erbjuder bankerna olika förmåner, just för att du ska använda banken. Vissa banker erbjuder mer än andra och man bör kolla upp vad de olika bankerna kan erbjuda just dig.

Det som är viktigt att tänka på, generellt, är att du får ett betalkort, telefonbank och internetbank. Många banker erbjuder dessa tjänster gratis till studenter. Det kan även ingå ekonomisk rådgivning, men som student behöver man oftast inte denna rådgivning eftersom man måste kämpa för att få pengarna att gå runt. Det finns oftast inte pengar över till att investera eller spara.

En bank som utsetts till bland annat årets bank är Ica-banken, just för studenter. När man är student kan det vara mer attraktivt och vettigt att få dubble bonuspoäng på det man handlar. Bonuschecken kan du handla mer mat för och det är ju någonting som faktiskt kan vara bra för en fattig student. För att få den dubbla bonusen måste du handla i en ICA-butik och betala med ditt ICA-kort. Utöver bonusen får du även dubbel rabatt på studentrabatterade varor och 100 kr insatta på ditt kort som välkomstbonus. 

Om du ska studera utomlands, kan andra banker vara att rekommendera men sist jag kollade har ICA-banken bra erbjudande även där. Se till att du inte behöver betala, eller betalar en låg, uttagsavgift. Kolla även upp valutaväxlingspåslag och uttag och köp. 

Däremot, om du vill handla med aktier och fonder är ICA-banken inte den bästa. Dock är det lätt att komplettera med någon internetmäklare istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar