onsdag 18 december 2013

Priset på Bitcoin har störtdykt

Priset på Bitcoin har på senaste tiden störtdykt. Det verkar fortfarande vara relaterat till att Kinesiska myndigheter har gått ut med en reglering. 

För några veckor sedan rapporterades det att Kina förbjöd bitcoin från att användas av finansiella institutioner samt att den kinesiska hemsidan, som är riktigt stor, Baidu slutade att ta betalt i Bitcoin. Då rasade bitcoin-kursen rejält men återhämtade sig ganska bra igen.

Nu är det dags igen. Kinas centralbank har nu utfärdat ett dekret som förbjuder tredjepartshandlare från att göra affärer med bitcoin-växlingscentraler. Beslutet motiveras med att det blev för enkelt att flytta kapital ut ur Kina, vilket såklart inte gillas av regimen. Förbudet gäller inte bara Bitcoin utan även andra digitala valutor, såsom Litecoin. 

Bitcoin-priset har därmed störtdykt under bara några dagar. Vill man testa den nya valutan är väl nu en bra tid för att göra det. Kursen står ganska lågt och skulle den stiga tjänar man in några slantar. Man ska dock vara medveten om att Bitcoin är en ganska instabil valuta som svänger kraftigt upp och ner. Dessutom så hänger mycket på var olika regeringar anser om valutan. Förbjuds den i stor omfattning så blir den såklart värdelös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar