torsdag 16 januari 2014

Är bitcoinsajten Kapiton ett bedrägeri? Var försiktiga!

Nu i dagarna har det rapporterats kring bitcoinsajten Kapiton. Den anses vara Sveriges största bitcoinsajt, men har den senaste tiden haft stora problem. Nu kan man läsa på Aftonbladet att flera användare misstänker att de har blivit av med sina pengar. Man ska självklart inte tro på allt Aftonbladet skriver, men denna nyhet kommer egentligen från Computer Sweden.

Anledningen till rapporterna är att användare inte fått igenom sina köp av bitcoin även fast de satt in pengar. På hemsidan kan man läsa ett statusmeddelande från 8 december 2013, men det finns ingen senare uppdatering. Under uppdateringen den 8 december står det att sidan har drabbats av tekniska problem som både är komplicerade och tidskrävande. Därefter finns det ingen mer information.

Mannen som driver hemsidan verkar vara okontaktbar, och användare får inget svar via supporten på sidan. Vissa användare har nu anmält händelsen till Allmänna reklamationsnämnden.

Jag vill därför skicka ut en varning till alla som läser denna blogg. Var avvaktande med Kapiton just nu. Sätt inte in några pengar via den hemsidan innan detta är helt uppklarat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar