lördag 22 mars 2014

Företag med "din", "ditt" eller "dina" i företagsnamnet kan lätt missleda människor - Var uppmärksam!

Jag vill lyfta något som kanske inte är ett problem, men som jag tror lätt kan bli ett problem. Det har blossat upp massor med företag som har "din", "ditt" eller "dina" före en tjänst, exempelvis Dina försäkringarDin mäklare och Din el. Det är väl inget fel i sig att döpa sitt företag eller tjänst till detta, men problemet kan lätt uppstå om de ringer runt till potentiella kunder för att få fler kunder. Tänk dig själv om någon ringer och säger att de ringer från "dina försäkringar". Det är lätt att kunden tror att de ringer från det försäkringsbolag de har, vilket troligt är ett annat försäkringsbolag, och ger erbjudanden. Eftersom de allra flesta vill ha försäkringstjänster i samma bolag så kan man lätt bli smått lurad då man helt plötsligt ingått ett avtal med något annat försäkringsbolag, i tron om att företaget/bolaget är det försäkringsbolag man redan har. Det är samma sak med elbolag. Är man nöjd med sitt elbolag så vill man ju oftast inte byta, men ringer någon och säger att de ringer från "din el" är det lätt att man tror att det är det elbolag man redan har. Tänk dig själv om du ska köpa eller sälja en bostad och så helt plötsligt ringer någon och säger att de är "din mäklare". Det kan oerhört lätt bli missförstånd om vem som ringer, är det verkligen den mäklarfirman som du anlitade eller är det företaget "Din mäklare"?

Självklart finns det inget fel i att döpa ett bolag eller företag till detta, men eftersom jag tror att människor lätt kan missuppfatta namnet så köper jag aldrig tjänster från dessa. Det känns som deras grundsyfte (och det behöver ju kanske inte vara fallet även om jag tror det är en del av anledningen till varför man väljer ett sådant namn) är att få folk att bli lite förvirrade och eventuellt köpa en tjänst utan att förstå att det är ett annat företag. När kunden sedan upptäcker att det är ett annat företag, så kommer företaget undan då de helt korrekt angett klart och tydligt att de ringer från detta företaget (trots att det väldigt lätt kan missuppfattas). 

Min uppmaning till er alla är att verkligen dubbelkolla vilket företag som ringer och erbjuder någon tjänst. Ett tips är att, om man är intresserad, be om kontaktuppgifter och själv höra av sig om det blir aktuellt att köpa eller ingå avtal. Under den tiden har du tid att kolla upp företaget och fundera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar