onsdag 2 juli 2014

Stor förvirring - Går börsen upp eller ner?

Det verkar råda stor förvirring i media om börsen kommer gå upp eller ner. I ena nyhetsflödet skrivs det om nya höjder på börsen, medan i andra medier skrivs det om en maxad börs. Vem ska man tro på? Det är såklart svårt att avgöra.

Aktiespararna har i deras tre senaste nummer skrivit om att börsen börjar bli instabil och att risken för börsras är stor. Trots det så har börsen pendlat både upp och ner de senaste månaderna. Sedan årsskiftet har dock Stockholmsbörsen ökat med 7%.

I vissa medier påstås att börsen kommer att rasa ordentligt under andra halvåret och spås hamna på minus 5 procent i årsskiftet. I andra medier skrivs det att Stockholmsbörsen ligger i långsiktigt uppåtgående trend och man får intrycket av att man ska investera i fler aktier. Det är ju såklart att båda kan ha rätt samtidigt, men vissa är mer positiva och andra mer negativa.

Vad som händer i framtiden är det ingen som vet. Det kan dock vara bra att analyserna verkar peka åt olika håll just nu och som aktiesparare bör man nog ta sig en funderare vad man vill göra just nu.

Läs mer på min hemsida EkonomiPrat.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar